Wat is een huidpeeling?

Chemische peelings zijn zure ingrediënten die plaatselijk worden aangebracht om de snelle exfoliatie van huidcellen te bevorderen. Deze ingrediënten breken de lipiden en eiwitten af die de huidcellen aan elkaar binden en doden de huidcellen, waardoor huidlagen verdwijnen waarvan de diepte wordt bepaald door de gebruikte ingrediënten en de wijze van aanbrengen.

Het exfoliatieproces veroorzaakt door chemische peelings veroorzaakt ook gecontroleerde, microscopische schade aan de huid, waardoor de natuurlijke wondgenezingsprocessen van het lichaam op gang komen. De behandeling stimuleert tevens een versnelde

regeneratie van de huid, die verder wordt versterkt door de toevoeging van voedingsingrediënten.

Welk type huidpeeling is een iS Clinical Prodigy Peel?

De Prodigy Peel-systemen van iS Clinical zijn peelings in Jessner-stijl. Ze combineren melkzuur, salicylzuur, citroenzuur en resorcinol om de bovenste tot middelste lagen van de huid te bereiken en zijn speciaal ontworpen om effectief te exfoliëren zonder overmatige hersteltijd of risico's te veroorzaken.

Welke huidaandoeningen/problemen behandelen iS Clinical Prodigy Peels?

De iS Clinical Prodigy Peel-systemen zijn voorzien van een krachtige “booster” die een geavanceerde vorm van salicylzuur bevat om meerdere huidproblemen aan te pakken.

 

P2-systeem: Een oppervlakkig peelingsysteem geformuleerd met vier krachtige zuren om huidproblemen effectief aan te pakken met minder hersteltijd. Het Prodigy Peel P2-systeem is ontworpen om milde tot matige acne en milde pigmentonregelmatigheden, fijne lijntjes en rimpels en huidlaxiteit aan te pakken en is geschikt voor alle Fitzpatrick-huidtypes. Optimale verbeteringen zijn cumulatief en worden opgemerkt na een kuur van 4 behandelingen, met een tussenpoos van 4-6 weken.

​​

P3-systeem: Een verbeterde oppervlakkige tot middeldiepe chemische peeling voor een helderdere en jeugdigere teint. Deze multi-tasking chemische peeling werkt krachtig bij het aanpakken van huidverslapping, acne, hyperpigmentatie, fotoschade, lijntjes en rimpels, verouderde huid, doffe huid en een ongelijkmatige huidtextuur. P3 zal huidonvolkomenheden zichtbaar verbeteren en resulteren in een vernieuwde teint. Geschikt voor Fitzpatrick huidtypes I, II en III. Zichtbare resultaten worden al na één procedure opgemerkt, maar cumulatieve verbeteringen worden opgemerkt na een kuur van drie behandelingen, met een tussenpoos van 6-8 weken.

Wat maakt een iS Clinical Prodigy Skin Peel speciaal?

Het is niet alleen de pH-waarde van de ingrediënten die een peeling effectief maakt, maar ook de zuiverheid en werkzaamheid van de ingrediënten. iS Clinical Prodigy Peels bevatten geavanceerde medische formuleringen van zeer zuivere ingrediënten die zijn ontworpen om op cellulair niveau samen te werken om de penetratie en effectiviteit van de peeling te verbeteren. Bovendien combineert het Prodigy Boost-element van de behandeling geavanceerde chemische verbindingen die de werkzaamheid van de peeling aanzienlijk versterken en tegelijkertijd de regeneratie van de huid stimuleren. De Prodigy Peel Systems bevatten ook toverhazelaar op alcoholbasis als huidpreparaat in plaats van de veelgebruikte aceton. Dit vermindert ontstekingen en roodheid en optimaliseert de resultaten van de peeling.

​​

Wat gebeurt er tijdens een iS Clinical Prodigy Skin Peel-behandeling?

Nadat de huid is gereinigd, wordt vaseline rond de ogen, wenkbrauwen, lippen en neusgaten aangebracht om deze gebieden te beschermen. Voor de veiligheid van de cliënt is het dragen van een veiligheidsbril verplicht. De Prodigy Prep-toneroplossing wordt in vegende bewegingen over het behandelgebied aangebracht, gevolgd door één tot drie toepassingen van de Prodigy Peel-oplossing op dezelfde manier. Vervolgens wordt de Prodigy Boost-oplossing aangebracht en wordt de behandeling afgesloten met het aanbrengen van iS Clinical Extreme Protect SPF 30. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Is een iS Clinical Prodigy Peel pijnlijk?

Tijdens de behandeling kunnen milde tot matige roodheid, hitte, tintelingen en jeuk worden verwacht, die doorgaans goed wordt verdragen. Het gebruik van een draagbare elektrische ventilator tijdens de behandeling helpt de hitte en het ongemak te verminderen.

Is er specifiek nazorgadvies na een iS Clinical Prodigy Peel?

Blootstelling aan de zon moet gedurende minimaal vier weken na de behandeling worden vermeden om hyperpigmentatie te voorkomen. Aan het einde van de behandeling wordt een SPF aangebracht en het gebruik van een SPF30 moet minimaal vier weken worden voortgezet. Het wordt altijd aanbevolen om het hele jaar door dagelijks een SPF30 te gebruiken om vroegtijdige huidveroudering en huidkanker te voorkomen.

Er mag geen andere huidverzorging of make-up op het gezicht worden aangebracht tot de avond, waarna het gezicht voorzichtig kan worden gewassen met iS Clinical Cleansing Complex. Als een vochtinbrengende crème nodig is, breng dan iS Clinical Sheald Recovery Balm aan.

Vermijd hete baden, sauna's, overmatig zweten, zware lichamelijke inspanning en zonnebanken gedurende 10 dagen na de peeling.

Om post-inflammatoire hyperpigmentatie en littekenvorming te voorkomen, mag u de huid niet krabben, pellen of pellen.

Het iS Clinical post-peelregime moet worden gevolgd om de huid na de behandeling te beschermen, de resultaten van de peeling te verbeteren en de hersteltijd en bijwerkingen te minimaliseren. De iS Clinical Post Peel Kit bevat de volledige maten Cleansing Complex, SHEALD Recovery Balm en Extreme Protect SPF 30.

Wat is de hersteltijd na een iS Clinical Prodigy Peel?

Deze behandeling zal enige 'downtime' opleveren, maar hoeveel hangt af van individuele factoren, waaronder huidconditie, leeftijd en levensstijl. Na de behandeling zal het vervellen, schilferen en soms loslaten van de vellen optreden gedurende maximaal tien dagen, beginnend op dag twee en toenemend tot dag zes.

Dag één: milde tot matige roodheid, trekkerig gevoel, mogelijk zwelling, jeuk en irritatie. Blootstelling aan de zon moet worden vermeden. SHEALD Recovery Balm zorgt voor vocht en verzacht roodheid en irritatie.

Dag twee tot zes: Het gebied voelt strak aan en er kan nog steeds wat roodheid zijn. Het schilferen, afbladderen en/of afbladderen van de vellen zal in deze periode beginnen en toenemen. Afbladderende of vervelende huid mag niet worden bekrast, geplukt of afgepeld, omdat dit littekens kan veroorzaken. De ‘oude’ huid kan trekkerig aanvoelen en er kan jeuk optreden voordat het proces is voltooid. Onder de schilferende huid ontstaan zachte, frisse huidlagen, die er in vergelijking rood/verkleurd uit kunnen zien. Tijdens deze periode kunnen zonnebrandachtige roodheid, irritatie, trekkerig gevoel en jeuk aanhouden.

Dagen zeven tot tien: Huidverbeteringen kunnen zichtbaar zijn. Het schilferen of schilferen kan in sommige gebieden tot tien dagen aanhouden. De huid is nog steeds gevoelig, vooral voor hitte en de zon.

Advies vóór de behandeling?

Voor cliënten met een gevoelige huid, donkere huidtypes en cliënten met een voorgeschiedenis van hypertrofische littekens is een patchtest 24 uur vóór de behandeling vereist.

Zomerbehandelingen kunnen het beste worden vermeden vanwege het belang van het vermijden van de zon gedurende 4 weken na de peeling.

Om de regeneratie van nieuwe huidcellen na de peeling te bevorderen, wordt een voorbereiding van de huid gedurende minimaal 2 weken, maar idealiter 6 weken aanbevolen. De iS Clinical Skin Prep Kit bevat voldoende van de volgende producten voor thuisbehandelingen van twee weken om u de tools te geven om uw huid te optimaliseren voorafgaand aan uw komende behandeling: Cleansing Complex, Super Serum Adv+, Hydracool Serum, Active Serum en Extreme Protect.


Belangrijk: Cliënten die zwanger zijn of borstvoeding geven zijn niet geschikt voor deze behandeling vanwege het verhoogde risico op hormonale hyperpigmentatie.


Neem voor uitgebreide instructies voor en na de behandeling en contra-indicaties contact met ons op.